Рускинята Олга Ширнина, известна с псевдонима си Климбим, живее в Москва и оцветява

...
Рускинята Олга Ширнина, известна с псевдонима си Климбим, живее в Москва и оцветява
Коментари Харесай

Последният бал на Романови в цвят и блясък

Рускинята Олга Ширнина, известна с псевдонима си Климбим, живее в Москва и оцветява остарели чернобели фотоси. Любимите са й фрагментите от интервала на двете международни войни. Много хора признават, че е измежду най-хубавите в света, които употребяват Фотошоп, с цел да оцветяват исторически чернобели фотографии.

Въпреки че е професионален преводач от немски на съветски език, Олга прекарва дълги часове на компютъра си, с цел да изследва историята на всяка фотография, която взема решение да обработи. Прави всичко това само за наслаждение, научаваме от " Свободна Европа ". Нейните оцветени фотоси са оповестени в някои от най-популярните издания за изкуство по света, а творбите й могат да бъдат употребявани гратис от всеки.

Оцветяваните от Олга Ширнина фотоси са на подиуми от елементарния живот, портрети, както и исторически събития.

Впечатляваща е репродукцията, която е направила на фрагментите от последния бал на семейство Романови в Санкт Петербург.

Грандиозното събитие се е случило през 1903 година Най-дълго управлявала руска династия провела обилен бал с костюми в Ермитажа, на който царският двор се събрал за последно. Това била най-бляскавата демонстрация на Романови, като събитието става известно като " последния голям в Европа ".

 
Момиче зад обектива: пионерката Рут Оркин
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР